torsdag 13 mars 2014

Torskrygg med ajvarsås

Idag lagade jag nog min godaste torsk evar!! Så sjukt nöjd och måste därför bara dela med mig så ni också kan testa. Enkelt är oftast en succé.

Torskrygg med ajvarsås
4 portioner

3 dl råris
500 gram torskrygg i 4 portionsbitar
2 1/2 dl mellangrädde
1/2 dl stark ajvar 
1 zucchini ca 400 gram 
Salt och peppar

Börja med att koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Salta och peppra torsken. Dela zucchinin i bitar. Blanda grädde och ajvar. Bryn på torsken i rapsolja och en liten klick smör. När torsken fått fin yta häll på ajvargrädden och låt puttra i ca 5 minuter. Bryn under tiden zucchinin i lite olja salta och peppra.
Servera med lite grön sallad, jag tog bladspenat.


Smaklig måltid!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar