onsdag 2 april 2014

Bröd med banan

Bananer är en fantastisk frukt, den går att använda till nästan på allt! Tänk på att välja ekologiska bananer bara.

Jag hade några bananer hemma som höll på att mogna över och passade på att baka ett bröd med banan i, länge sedan jag bakade bröd nu och det blir ju så mycket godare med och du vet precis vad du får för något i det.

Bröd med banan

2 mogna bananer
4 dl havregryn
4 dl dinkelsikt
4 dl fullkornsdinkelmjöl
4 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl filmjölk

Sätt ungen på 200 grader. Mosa bananerna på en tallrik. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölken och blanda ihop till en smet. Häll i bananmoset och blanda ihop. Häll upp smeten i en avlång brödform. Garnera brödet med lite havregryn om du vill. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna på galler.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar