tisdag 10 december 2013

Till jul blir det pepparkaks granola

I juletider pimpar jag min granola med pepparkakskrydda, här bjuder jag på mitt simpla recept.

3 dl rågflingor
1 1/2 dl pumpakärnor
1 dl linfrön
1/2 dl kokos 
1 dl solroskärnor 
150 g hasselnötter

1/2 dl rapsolja
1 dl vatten
1/2 dl flytande honung
2 msk pepparkakskrydda

Ev. 1 dl russin

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla Torra ingredienser i en bunke. Blanda till kryddblandningen i en skål och tillsätt det i grynblandningen. Rör runt ordentligt. Häll blandningen på en bakplåtspappers klädd plåt och rosta i ugnen ca 15 minuter. Rör om ca var femte minut så det inte bränns vid. Tillsätt ev. russin när det är färdigrostat. Låt svalna och förvara i tät burk.

Njut med naturell yoghurt.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar