4 portioner
1/2 kg morötter
1 gul lök
1 bit rotselleri
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 tsk curry
1 msk riven färsk ingefära
2 grönsaksbuljong tärningar
1 L vatten
1 lime
1/2 tsk salt
Rivet skal av 1 lime
2 dl matlagningsyoghurt
1. Skala och tärna morötter, lök och rotselleri. Fräs i olja med pressad vitlök.
2. Krydda med curry och ingefära. Fräs ytterligare ca 1 minut.
3. Tillsätt buljongtärningarna och vatten. Koka under lock i ca 20 minuter.
4. Blanda matlagningsyoghurt med rivet skal av en lime.
5. Häll av men spara buljongen. Finfördela grönsakerna i matberedare eller mixer. Späd med buljong och ytterligare vatten om du tycker soppan blir för tjock. Låt soppan koka upp och smaka av med pressad lime och salt.
Servera med limeyoghurten och ett gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar