tisdag 5 november 2013

Bombay curry

Fortsätter lite på skolmatsnostalgi vägen, här med ännu en av mina favoriter från förr som jag blev tipsad om. Även familjen blev som besatta och tallrikarna slickades rena. Min man åt tre portioner och han hade inte fått denna rätt i den småländska skolan så det kanske var mest hemma på Ölandet som det serverades. 
Håll till godo!

4 portioner

1 gul lök
2 msk olja
2 msk curry
1 krm svartpeppar
1 krm chiliflakes
400 gram nötfärs
1 brk krossade tomater
4 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong 
1 tsk salt
1 dl jordnötter
1 dl russin

Till servering:
4 portioner råris
1 skivad banan
1 tärnad mango eller 1 dl fryst tärnad mango
1 dl kokos
1/2 tärnad gurka
Ev. Sallad ( jag hade bladspenat)

1. Hacka och fräs löken glansig i oljan.
2. Tillsätt curry, svartpeppar och färs. Fräs alltsammans tills det är genomstekt och fått fin färg.
3. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljong, chiliflakes och salt. Låt allt puttra ihop i ca 10 minuter.
4. Rör ner jordnötter och russin. Smaka av.
5. Servera med tillbehören.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar