lördag 23 november 2013

Pepparkakspimpad kladdkaka

Denna kladdis fick många tummar upp igår vid fredagsfikat med barnen, det är nu pepparkakorna är som bäst.


150 gram smör
3 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljpulver
5 msk kakao
1/2 påse pepparkakskrydda 
2 dl mjöl

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Blanda ihop ägg och socker i en bunke. Tillsätt alla torra ingredienser och rör till sist i det smälta smöret. Rör ihop alltsammans till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad form ( bröa gärna formen med krossade pepparkakor). Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter, den ska vara kladdig i mitten. Låt den svalna i kylskåp ordentligt. Garnera kakan med ett tunnt lager nutella och krossade pepparkakor. Jag serverade med vispad grädde blandad med hallon.

Mums

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar