Lax är ju också jätte nyttigt och bör ingå i en välbalanserad kost med sina nyttiga omega 3 fetter.
Paj med lax har jag inte vågat mig på innan men idag äter jag lunchrester av denna goda paj som jag lagade till i fredags.
Lax och grönkålspaj
6 portioner
Pajskal:
150 gram smör
2 dl fullkorn dinkelmjöl
1 dl siktat dinkelmjöl
1 msk vatten
100 gram grönkål
1 dm purjolök
200 gram kallrökt lax
3 ägg
2 dl grädde
3 dl mjölk
1 dl riven ost
25 gram pinjenötter
Mixa ihop alla ingredienser till pajskalet tills det blir en klump i matberedare (eller för hand). Låt vila i plastfolie i kylen ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut pajdegen och täck en pajform med den. Nagga botten och förgrädda i ca 10 minuter. Ta ut och sänk värmen till 175 grader.
Strimla grönkål, purjolök och laxen. Lägg i pajskalet. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Salta och peppra. Häll över i pajformen. Strö över riven ost och pinjenötter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.
Jag serverade med en grönkålsallad blandad med avokado citron och tomater.
Mmmmm...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar