onsdag 15 januari 2014

Varför krångla till det?

Egentligen är det så simpelt att ära gott, nyttigt och fräscht varje dag. Här hemma kör jag på mycket vegetariskt. Kött är gott verkligen men då ska det vara fint kött och det har jag varken råd eller lust till. Det finns så mycket härliga goda grönsaker m.m som går att spexa till så för min del är det ingen avsaknad av det där köttet...

Orientalisk bulgursallad med kanelkeso
4 portioner

3 dl fullkornsbulgur
1 tsk orientalisk curry
1 msk olja
1 grönsaksbuljongtärning (ekologisk kung markatta är toppen)
6 dl vatten

200 gram fänkål
2 apelsiner
70 gram ruccola
1/2 dl russin

250 gram keso
1 tsk malen kanel
2 krm flingsalt
25 gram hackade mandlar

Blanda ihop keso, kanel och mandel.
Fräs curry och bulgur i olja i en kastrull. Slå på vatten och buljongtärning och koka ca 12 minuter på svag värme. 
Skiva fänkål tunt. Skala och filéa apelsinerna. Blanda rucola, fänkål, apelsiner och russin tillsammans med bulgur på ett stort fat. Servera med kanelkeso.

Varsågod!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar